Κάθε χρόνο τα ελληνικά νοικοκυριά πετούν πάνω από 1.000.000 τόνους τροφίμων, εκ των οποίων τα μισά θα μπορούσαν να καταναλωθούν με ασφάλεια. Την ίδια στιγμή 1,4 εκατ. άτομα, δηλαδή το 12,9% του πληθυσμού, βρίσκονται αντιμέτωπα με επισιτιστική ανασφάλεια.
Οι παραπάνω δραματικές διαπιστώσεις κινητοποιούν ήδη τον κόσμο των Ελληνικών επιχειρήσεων τροφίμων για μείωση της σπατάλης. Η ΔΟΥΜΠΙΑ είναι μια από αυτές, και μάλιστα η πρώτη εταιρεία ανθρακούχων νερών στη χώρα μας που γίνεται μέλος στη «Συμμαχία για τη Μείωση Σπατάλης Τροφίμων».
Η πρωτοβουλία που ξεκίνησε από την ΑΒ Βασιλόπουλος περιλαμβάνει, εκτός από επιχειρήσεις τροφίμων, δημόσιες αρχές, επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, επιχειρήσεις εστίασης από όλα τα στάδια της εφοδιαστικής αλυσίδας, οργανώσεις της Κοινωνίας των Πολιτών, αλλά και φορείς της ακαδημαϊκής και ερευνητικής κοινότητας.
Όλοι μαζί συντονίζουν τις δυνάμεις τους με στόχο τη μείωση της σπατάλης των τροφίμων στη χώρα μας, συμβάλλοντας:
Έχουμε την υποχρέωση να προστατεύσουμε του πόρους που μας παρέχει η φύση και να παραδώσουμε ένα καλύτερο περιβάλλον στα παιδιά μας. Η δέσμευση αυτή αποτελεί για την ΔΟΥΜΠΙΑ βασική της προτεραιότητα.