La Meat Maison preview-dinner: the event!

29 Ιουνίου 2022
Πάνος Δεληγιάννης

 

Το flagship store της La Meat Maison άνοιξε επισήμως χθες στην Κηφισιά. Εμείς και οι καλεσμένοι μας είχαμε την ευκαιρία να το δοκιμάσουμε πρώτοι πριν δύο εβδομάδες, με τον Δημήτρη Κατριβέση στην κουζίνα, και να απολαύσουμε μια ξεχωριστή βραδιά. Δείτε εντυπώσεις και φωτογραφίες από το event.

Το ραντεβού μας ήταν για την Τρίτη 14 Ιουνίου, στο νέο La Meat Maison (Χαριλάου Τρικούπη 92 & Αλαμάνας, Κηφισιά, τηλ. 2108087372). Οι τελευταίοι μάστορες έβγαιναν καθώς εμείς μπαίναμε για να προετοιμαστούμε για ένα ακόμη ξεχωριστό preview-dinner στο πλαίσιο των #fnlevents και όμως όλα κύλησαν ομαλά και αβίαστα τελικά! Είναι ένα στοίχημα αυτό πάντα με τα preview dinners καθώς εκείνη την ημέρα -για παράδειγμα- οι σερβιτόροι έβλεπαν πρώτη φορά τον χώρο και η κουζίνα είχε ανάψει μια-δυο φορές μόνο!

Οι εντυπώσεις κερδήθηκαν από την πρώτη στιγμή που μπήκαμε στο χώρο και αυτό ήταν κοινή πεποίθηση όλων όσοι ήταν κοντά μας. Το νέο La Meat Maison συνδυάζει το κρεοπωλείο, την κάβα και το deli-shop με ένα γοητευτικό, smart casual (για να δανειστώ ορολογία dress-code) εστιατόριο. Την κουζίνα του επιμελείται ο σεφ Δημήτρης Κατριβέσης που για την βραδιά του FNL είχε έρθει από την Τήνο και μαγείρεψε για εμάς. Κύριο στοιχείο της γαστρονομικής πρότασης του εστιατορίου είναι ασφαλώς το ποιοτικό κρέας και για το preview dinner επιλέξαμε μια σειρά από αντιπροσωπευτικά πιάτα του εστιατορίου με πρωταγωνιστή το κορυφαίο Olive Fed Wagyu που εισάγει αποκλειστικά η La Meat Maison και για το οποίο μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δίπλα τους διαλέξαμε, μαζί με τον sommelier τους Γιάννη Μαντά, μια σειρά από εξαιρετικά κρασιά, από την κάβα τους, που τα συνόδευσαν. Ταυτόχρονα, είχαμε και κάποια από τα Ελληνικά Premium αναψυκτικά Three Cents για ένα δροσερό διάλειμμα ή καλωσόρισμα για όποιον ήθελε: η κλασική αγαπημένη Pink Grapefruit Soda γνώρισε μεγάλο ανταγωνισμό από τα εκρηκτικά αρώματα και την ολόδροση γεύση των Cherry Soda & Pineapple Soda. Στις εννέα είχαμε πλέον καθίσει στα τραπέζια και το καλωσόρισμα ήταν η πολύπλοκη και κομψή σαμπάνια Philippe-Alexander Cuvee Alex που βασίζεται στο Pinot Noir, για να περάσουμε στην συνέχεια σε ένα ντελικάτο ροζέ Bandol, το Château de la Rouvière που ταίριαξε υπέροχα με τα πρώτα κρύα πιάτα: ένα εξαιρετικό ταρτάρ, ένα γευστικότατο καρπάτσιο ελαφρά πιο χοντρά κομμένο, κάτι που ταίριαζε γάντι χάρη στη βελούδινη υφή του και μια απολαυστική, πληθωρική μπουράτα.

Τα πρώτα μπουκάλια από το Ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά είχαν ήδη τελειώσει καθώς οι αναζωογονητικές και ταυτόχρονα φίνες και λεπτές φυσαλίδες του προετοίμαζαν τον ουρανίσκο μας για το κάθε επόμενο πιάτο. Καθώς οι γεύσεις άρχισαν να «σοβαρεύουν» και με αφορμή αυτή την μοναδική -υπερ-πληθωρική- Olive fed Wagyu pizza αλλά και τα κορυφαία μικρά burger με τη βαθιά κρεάτινη νοστιμιά, απολαύσαμε μια εξαιρετική και δυναμική Barbera d’ Asti, τη Ca’ di Pian 2016 της La Spinetta ζυμωμένη και ωριμασμένη σε δρύινα βαρέλια.

Το κύριο πιάτο δεν θα μπορούσε παρά να είναι ένα πλούσιο tenderloin από Olive Fed Wagu με πολυεπίπεδη γεύση. Σερβιρίστηκε απευθείας από τον Josper μαζί με τηγανιτές πατάτες. Δίπλα του ένα πληθωρικό και απολαυστικό Bordeaux mix που βασίζεται στο Cabernet Sauvignon, από την Νότια Αφρική: το συμπυκνωμένο και πλούσιο Meerlust Rubicon 2015.

Γέφυρα για το επιδόρπιο ήταν τα γνωστά φρούτα σε όσμωση του Κατριβέση που μας προετοίμασαν για τη signature crème brûlée: πυκνή, βελούδινη, όλο γεύση ήταν από τις καλύτερες που έχω δοκιμάσει ποτέ.

Στο κλείσιμο, ο Espresso Competition Blend της Taf είχε τη δύναμη να ολοκληρώσει ένα τέτοιο γεύμα.

Μαζί απολαύσαμε το εμβληματικό ρούμι της Bacardi, το Gran Reserva Diez, ένα πολύπλοκο και μοναδικά απαλό ρούμι που αποτέλεσε και ιδανικό παρτενέρ για όσους φίλους επέλεξαν να ολοκληρώσουν το δείπνο τους με το ήδη εξαφανισμένο πούρο Nobles από την κορυφαία σειρά Linea de Oro της Romeo y Julieta, που κατά τη γνώμη μου ήταν και το κορυφαίο πούρο της σειράς! Οι οπαδοί των πιο ανάλαφρων γεύσεων δοκίμασαν το παλαιωμένο ρούμι Bacardi Gran Reserva Diez σε long drink μαζί με Three Cents Pineapple Soda, ένας πραγματικά υπέροχος συνδυασμός!

Είχαν περάσει πια τα μεσάνυχτα και τελειώνοντας το πούρο μου, ανυπομονούσα να επισκεφθώ ξανά το La Meat Maison μόλις ανοίξει κανονικά …θα το κάνω μια από αυτές τις μέρες. Εμείς, ραντεβού στο τελευταίο FNL event πριν τις διακοπές, στο Cash τη Δευτέρα 11 Ιουλίου!

*Φωτογραφίες: Panos Smirniotis