Quantcast

Noble Pastry & Line @ CTC, the event

13 Ιουνίου 2022
Πάνος Δεληγιάννης

 

Με slogan του το «Creativity is essential», το gin Bombay Sapphire ήταν ο ιδανικός συνοδοιπόρος σε αυτό το πρωτότυπο και μοναδικό FNL event που συγκέντρωσε κορυφαίους δημιουργούς για να υπογράψουν ένα μενού που βασίστηκε στην κεντρική ιδέα: γλυκά & cocktail!

Κεντρική ιδέα για το event αυτό ήταν η δημιουργία ενός ολόκληρου μενού που θα βασίζεται στα γλυκά …με δύο «αλμυρά» πιάτα να σπάνε απλά το σερί και να προσδίδουν την απαραίτητη ισορροπία στο …επίπεδο του ζαχάρου μας! Το pairing βασίστηκε στα κοκτέιλ που στην πλειοψηφία τους είχαν βάση το εξαιρετικό gin Bombay Sapphire, εισάγοντας μας παράλληλα και στη φιλοσοφία των «κρασιών» που έχει λανσάρει το πρωτοποριακό bar Line.

Ο Γιάννης Βαρδακαστάνης και ο Γιάννης Κίκυρας -το βραβευμένο φέτος, στα FNL Best Restaurant Awards, δίδυμο της Noble Pastry– δημιούργησαν τα γλυκά κάθε ένα από τα οποία «έκρυβε» και ένα λαχανικό! Ο βραβευμένος με αστέρι Michelin και δύο αστέρια FNL Αλέξανδρος Τσιοτίνης τα δύο «αλμυρά» signature πιάτα της βραδιάς και φιλοξένησε το δείπνο στο εστιατόριό του, το CTC. Τέλος, ο επικεφαλής head bartender του Lab του Line Γιάννης Βαβαδάκης μαζί με το κορυφαίο ντουέτο του bartending  Βασίλη Κυρίτση και Νίκο Μπάκουλη (Line & Clumsies), δημιούργησαν μια σειρά από -κυρίως- Bombay Sapphire κοκτέιλ, συχνά σε συνδυασμό με κάποιο από τα Premium ελληνικά αναψυκτικά Three Cents, που συνόδευσαν αυτό το μοναδικό δείπνο.

Όλα ήταν έτοιμα στην υπέροχη αυλή του CTC και από τις 8.30 το βράδυ αρχίσαμε να υποδεχόμαστε τους φίλους μας με ένα perfect gin tonic με Bombay Sapphire & Three Cents Tonic Water. Όμως τα σύννεφα μαζεύονταν στον ουρανό και στις εννέα που ήταν όλα έτοιμα για να καθίσουμε και να ξεκινήσει το δείπνο μας, ξεκίνησαν απλά οι πρώτες ψιχάλες! Το υπόστεγο της αυλής μας φιλοξένησε για τη μισή ώρα που χρειάστηκε ώστε να μεταφερθεί όλο το event μέσα.

Την αυλαία άνοιξε με ένα φίνο καραμελωμένο φινόκιο με αρωματικό παγωτό πιπέρι, σαφράν και εσπεριδοειδή. Μαζί του το Fancy Pina Colada why in -με Bombay Sapphire και «κρασί» από μέλι βαμβακιού, καρύδα και ανανά- χάρισε με το ξεκίνημα ένα από τα κορυφαία pairings της βραδιάς! Ένα ακόμη γλυκό, μια πληθωρική, βελούδινη τάρτα σοκολάτας με μελιτζάνα και δίκταμο συνοδεύτηκε πιο ρηξικέλευθα με το Fancy Pomme why in, εδώ το Bombay Sapphire συνδυάστηκε «κρασί» ροδιού με καπνό, τριαντάφυλλο και τομάτα που κοντράριζε το γλυκό και δρόσιζε το σύνολο.

Το ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά μας δρόσιζε και ανανέωνε τον ουρανίσκο μας με τις λεπτές φυσαλίδες του και η αλήθεια είναι πως σε αυτό το event η συνεισφορά του ήταν πολυτιμότερη από ποτέ! Επόμενο στάδιο τα «αλμυρά» συνδυασμένα με ένα πιο κλασικό κοκτέιλ αυτή τη φορά. Το Mamarita ήταν ένα δροσιστικό κοκτέιλ με τεκίλα Patron Anejo, martini bitters, mango, καραμέλα βουτύρου και Three Cents Ginger Beer. Συνόδευσε όμορφα τα δύο signature dish του Αλέξανδρου Τσιοτίνη: το βελουτέ καλαμποκιού με αστακό και αφρό αρωματισμένο με τρούφα και περγαμόντο και την πάπια με σος στιφάδο, φουαγκρά και ελληνική τρούφα.

Έχοντας «ισορροπήσει» περάσαμε σε δύο ακόμη γλυκά. Το προ-επιδόρπιο ήταν ένα ολόδροσο αγγούρι κονφί με γρανίτα εστραγκόν και κέικ ελαιόλαδου με κρέμα λεμόνι που ταίριαξε με το Apple & Basil, ένα κοκτέιλ με Bombay Sapphire, «κρασί» μήλου, cordial βασιλικού, καραμέλα, ginger & Three Cents Dry Tonic. Ένα στάδιο-γέφυρα πριν περάσουμε σε ένα εκπληκτικό, κατακόκκινο γλυκό. Μια τάρτα φράουλας με μαρμελάδα τομάτας, ιβίσκο και αμύγδαλο. Μαζί του το Bastard -με ρούμι Bacardi Carta Blanca, μουστάρδα, φιστίκι αράπικο, λάιμ & Three Cents Pink Grapefruit Soda– χάρισε έναν ακόμη υπέροχο συνδυασμό.

Καθώς η βραδιά έκλεινε και η βροχή είχε σταματήσει από ώρα άλλοι βγήκαμε στην αυλή και άλλοι μείναμε μέσα, όλοι όμως περάσαμε σε μια σειρά από εξαιρετικά mignardises που συνόδευσαν καφέ φίλτρου και εσπρέσο της Taf, τον Divino Nino από την Κόστα Ρίκα, ένας καφές με αρώματα κακάο, σταφίδας και blueberries με πλούσιο, γλυκόπιοτο σώμα.

Ήταν ένα πολύ ιδιαίτερο και δημιουργικό event και μια όμορφη βραδιά παρά την αναποδιά του καιρού. Το ραντεβού ανανεώθηκε για τα επόμενα: το preview dinner του La Meat Maison και το αποχαιρετιστήριο πριν τις διακοπές στο Cash.

*Φωτογραφίες Panos Smirniotis