Quantcast

Exotic & mediterranean flavours extravaganza, στο Cash!

02 Αυγούστου 2022
Πάνος Δεληγιάννης

 

Κλείσαμε την φετινή σεζόν των #fnlevents με μια χαλαρή και κεφάτη βραδιά στο Cash συνοδεύοντας τα εξωτικά πιάτα του με μια σειρά από απολαυστικά κοκτέιλ με βάση το εκλεκτό Gin Mare και απολαμβάνοντας τη live performance του Ντόμινο. Ραντεβού τον Σεπτέμβριο!

Το τελευταίο event πριν τις καλοκαιρινές διακοπές είχε ιδανικό σκηνικό την όμορφη αυλή του Cash και ντύθηκε με την ωραία φωνή, το κέφι και το σκέρτσο του Ντόμινο.

Πριν ακόμη πέσει το φως άρχισαν να φτάνουν οι πρώτοι φίλοι μας και να δροσίζονται με κάποιο από τα ελληνικά premium αναψυκτικά της Three Cents, ενώ το welcome cocktail με βάση το Gin Mare εντυπωσίαζε. Ήταν ένα «πειραγμένο» gin tonic, το Umami G.T. με Gin Mare, Cucielo Bianco, Blacberry & purple carrot shrub και Three Cents Dry Tonic και ήταν ότι έπρεπε για να μας εισάγει στη φιλοσοφία της βραδιάς. Ο bartender Ντίνος Κλεοβούλου δημιουργούσε για εμάς μια σειρά μοναδικών Gin Mare cocktail που το καθένα τους ήταν σχεδιασμένο αφενός για να συνοδεύει το κάθε πιάτο, αφετέρου ώστε να τονίζει κάθε μία από τις πλευρές του συναρπαστικού αυτού τζιν.

Λίγο μετά τις εννέα είχαμε πάρει όλοι τις θέσεις μας και ξεκίνησε το σερβίρισμα. Ο σεφ Δημήτρης Κότσαλης είχε επιμεληθεί ένα εξωτικό μενού με bar-food κυρίως που «ταξίδευε» στο παρελθόν και το σήμερα του Cash. Κάθε ομάδα πιάτων είχε και το δικό της Gin Mare cocktail. Ξεκινήσαμε με Aegean tiradito, ceviche και μια ποικιλία από σούσι. Δίπλα τους το δροσιστικό και πολύ ιδιαίτερο Cocktail Veggie Ceviche (Gin Mare, lacto ferment veggie juice, άλμη ελιάς, 9diDante Purgatorio extra dry Vermouth), που μπορεί να ξένισε κάποιους στην αρχή αλλά έδειξε την ποιότητά του στο pairing.

Επόμενο στάδιο οι τηγανιτές γαρίδες με κάρι, το δημοφιλές prawn dog και τα gyozas με πάπια. Πλάι τους το καλύτερο ίσως κοκτέιλ της βραδιάς, το πολύπλοκο και αρωματικό Citrusy (Gin Mare Capri, Yuzu liquer, mandarin puree, pink pepper, soya sauce, lime juice).

Το ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά αναδείχθηκε σε συμπρωταγωνιστή εδώ καθώς οι φίνες φυσαλίδες του ήταν ότι έπρεπε για να καθαρίζουν την παλέτα μας ανάμεσα στα πιάτα και τα διαφορετικά κοκτέιλ. Συνεχίσαμε με mini burgers και beef & chicken kushiyaki που συνοδεύτηκαν ωραία με Basil Levander (Gin Mare, lemon juice, basil, levander, long pepper).

Στο τέλος της βραδιάς είχαμε μια έκπληξη. Ένα καρότσι της Kayak έκανε την εμφάνισή του και η αυλή του Cash γέμισε παγωτά και γέλια. Το κλείσιμο της βραδιάς ήρθε λίγο μετά με δύο επιλογές από εξαιρετικό καφέ της Taf: φίλτρου της εμβληματικής ποικιλίας Elida Geisha από τον Παναμά & espresso με την εξωτική Cidra-Natural από την Κολομβία.

Και βέβαια ένα ακόμη, τελευταίο κοκτέιλ που -προσωπικά- ήτα και το αγαπημένο μου καθώς ταίριαζε απολαυστικά και με πούρο: το Illusion, ένα special Negroni με Gin Mare, 9diDante Purgatorio extra dry Vermouth & Campari infused with banana & pecan and fatwashed with cacao butter.

Στο κλείσιμο, ο Espresso Competition Blend της Taf είχε τη δύναμη να ολοκληρώσει ένα τέτοιο γεύμα.

Πριν αποχαιρετιστούμε είχαμε και μια μικρή κλήρωση με δώρα έναν αναπτήρα Maxi-jet της ST Dupont και ένα ηλεκτρικό τριμπουσόν της Masterzen. Τα μεσάνυχτα είχαν περάσει προ πολλού πριν η βραδιά ολοκληρωθεί και δώσουμε ραντεβού για τον Σεπτέμβριο. Καλές διακοπές!

Φωτογραφίες Panos Smirniotis