Σας αποχαιρετήσαμε για τις καλοκαιρινές διακοπές ζώντας και δοκιμάζοντας πρώτοι το όμορφο The C beach restaurant που μόλις άνοιξε! Παγωμένες ροζέ σαμπάνιες του group Moët-Hennessy συνόδευσαν μια σειρά από αντιπροσωπευτικά πιάτα του μενού στην τελευταία σχετικά δροσερή βραδιά πριν ξεκινήσουν οι μεγάλες ζέστες.
Διασχίζοντας τον μικρό δρόμο που έχει δημιουργηθεί στο πλάι του εργοταξίου του Glamping και του Prive Club της Grivalia,που ετοιμάζονται πυρετωδώς να ανοίξουν το καλοκαίρι του 2024, βρισκόμαστε στο The C beach, στην Ακτή Α’ Βούλας. Εκεί ήταν το ραντεβού μας τη Δευτέρα 10 Ιουλίου, σε ένα ακόμη preview dinner στο πλαίσιο των FNL events. Την προηγούμενη μέρα το είχα επισκεφθεί για να διαπιστώσω με τα μάτια μου ότι το event μας θα γίνει τελικά! Είναι αυτό το μόνιμο άγχος των preview dinners που όμως αρέσουν τόσο πολύ…
Ήταν Κυριακή μεσημέρι, η παραλία είχε στοίβες τα στρώματα και τις ξαπλώστρες, παντού χώμα, κουζίνες και ψυγεία αναμένονταν …αν σας πω ότι η επίσκεψη έδιωξε το άγχος θα σας πω ψέματα. Όμως την επόμενη μέρα ήταν -σχεδόν- όλα έτοιμα και ένα δροσερό βοριαδάκι έκανε τη βραδιά υπέροχη.
Η παραλία όμορφα στημένη, με άνεση και το C ατμοσφαιρικά φωτισμένο, με πλούσια βλάστηση και στρωμένο χαλίκι και όμορφο designπου υπογράφει η Αφροδίτη Μπονάτσου και η ομάδα της Stones & Walls. Το πρωί της Δευτέρας μπήκαν όλα τα μηχανήματα, το μεσημέρι είδαν τον χώρο και οι άνθρωποι που τον δουλεύουν… και στις 8.30 ξεκίνησαν να φτάνουν οι καλεσμένοι μας!
Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορούσα να φανταστώ καλύτερο αποχαιρετισμό πριν τις καλοκαιρινές διακοπές μας από τη γνωριμία με ένα καινούργιο και πανέμορφο beach-restaurant που θα δοκιμάζαμε πρώτοι, πριν ανοίξει τις πόρτες του για το κοινό, και μάλιστα συνοδεία με τις ροζέ σαμπάνιες του εμβληματικού group Moët-Hennessy!
Και πράγματι η διάθεση όλων ήταν από την πρώτη στιγμή θαυμάσια και η υποδοχή με την υπέρκομψη Ruinart Rosé τη βελτίωσε κι άλλο.
Πέρα από τη γνωριμία με έναν νέο χώρο και τις ευχές για καλές διακοπές, ο στόχος του δείπνου αυτού ήταν να αναδείξει για πολλοστή φορά την απίστευτη ευελιξία της σαμπάνιας στο τραπέζι. Αυτή τη φορά επιλέξαμε μόνο ροζέ και από τα ποτήρια μας παρέλασαν διαδοχικά οι Veuve Clicquot Rosé, Moët & Chandon Grand Vintage Rosé 2015 και Moët & Chandon Rosé Imperial.
Συνόδευσαν ένα πλούσιο μενού που μας έδωσε μια ολοκληρωμένη εικόνα της κουζίνας του Cπου επιμελούνται οι Λάζαρος Σταμούλης και Ντορίνα Ντεμάι (γνωστοί μας από το μυκονιάτικο Alemagou) και απέδειξαν ότι η θέση της σαμπάνιας είναι στο τραπέζι συνοδεύοντας φαγητό αφού συνδυάστηκαν απολαυστικά με τα πάντα, από το spicy salmon tartar μέχρι το πλούσιο κριθαρότο καραβίδας, ακόμη και τα σιγοψημένα short ribs!
Η Δουμπιά, το ελληνικό γαστρονομικό νερό, έπαιξε και αυτό τον ρόλο του δροσίζοντάς μας με τις φίνες φυσαλίδες του και προετοιμάζοντας την παλέτα μας για το κάθε νέο πιάτο και κρασί.
Και μπορεί το δείπνο να κράτησε λίγο παραπάνω καθώς όλα συνέβαιναν για πρώτη φορά στο C, όμως μπορώ να πω ότι συντελέστηκε ένας άθλος και παρά τις μικρές καθυστερήσεις τόσο το φαγητό όσο και το σέρβις ήταν παραπάνω από ικανοποιητικά.
Στο κλείσιμο, ένα κοκτέιλ έκπληξη με βάση το κουβανέζικο ρούμι Eminente συνόδευσε -για όσους το είχαν επιλέξει- το εξαιρετικό Davidoff Millennium Robusto, ένα νέο πούρο από τη Δομινικανή Δημοκρατία με πληθωρικό προφίλ και πικάντικο καπνό. Μαζί τους ένας πραγματικά κορυφαίος espressoτης Taf, o Casa Bras Geisha από τη Βραζιλία.
Η ώρα ήταν πια μία το πρωί και οι συζητήσεις δεν σταματούσαν, σχέδια για διακοπές ανταλλάσσονταν και πολλοί προσπαθούσαν να εκμαιεύσουν πληροφορίες για την εκδρομή μας του Σεπτεμβρίου αλλά και τα επόμενα FNL events. Προσωπικά, ένα πράγμα υπόσχομαι ότι την σεζόν 2023-2024 τα events μας θα συζητηθούν πολύ! Καλό καλοκαίρι!
*Φωτογραφίες Panos Smirniotis