Quantcast

Base Grill Γλυφαδα pre-view cigar dinner: εντυπωσεις & φωτογραφιες

11 Δεκεμβρίου 2023
Πάνος Δεληγιάννης

 

Το Base Grill της Γλυφάδας ανοίγει σε λίγες μέρες, τα #fnlevents βρέθηκαν εκεί την περασμένη Δευτέρα. Οι φίλοι μας είχαν την ευκαιρία να δουν πρώτοι το πολυαναμενόμενο εστιατόριο και να δοκιμάσουν την απολαυστική κουζίνα του συνοδεία δύο κορυφαίων κρασιών, ενός Αβάνας που έχει ήδη εξαντληθεί παρέα με ένα εξαιρετικό ρούμι από τη Νικαράγουα, το Flor den Cana18 ετών.

Χρόνια τώρα σκέφτομαι ένα FNL event στο Base Grill, όμως με τον χαμό που γίνεται ήταν πάντα ανέφικτο …θα έπρεπε να ανοίξουν νέο μαγαζί και να καταφέρουμε να προγραμματίσουμε ένα pre-view dinner πριν ανοίξει. 

Όπερ και εγένετο …όταν το καλοκαίρι ο Σπύρος Λιάκος μου είπε ότι ετοιμάζονται να ανοίξουν δεύτερο Base Grill στη Γλυφάδα η παλιά ιδέα ενεργοποιήθηκε.

Mάλιστα τι καλύτερο από το να ικανοποιήσω και το όνειρο πολλών, να απολαύσουμε ένα πούρο μετά από τη θαυμάσια κρεατο-κατάνυξη που εξασφαλίζει το Base Grill. Έτσι, φρόντισα έγκαιρα να κρατήσω μερικά από τα ελάχιστα κουτιά των Hoyo de Monterrey Monterreyes No 4 Edicion Limitada 2021 που ήρθαν στην Ελλάδα και έχουν ήδη εξαφανιστεί από την αγορά προ πολλού. Μαζί τους διαλέξαμε ένα εξαιρετικό ρούμι από την Νικαράγουα, το Flor de Cana στην εκδοχή των 18 ετών παλαίωσης και έναν ακόμη κορυφαίο καφέ από την Taf, τον single farm espresso Thuti από την Κένυα!

Πριν από όλα αυτά όμως είχαμε επιλέξει ένα αντιπροσωπευτικό και πληθωρικό μενού και δύο εξαιρετικά κρασιά από την Pure Spirit Wines. Ξεκινήσαμε με ένα κορυφαίο Beaujolais, από ένα από τα διασημότερα crus της περιοχής, το Morgon και το σπουδαίο Domaine Louis-Claude Desvignes. Διαπιστώσαμε από πρώτο χέρι τη γοητεία και τις δυνατότητες που έχει το «αδικημένο» Gamay και -ιδιαίτερα οι ανυποψίαστοι- εντυπωσιαστήκαμε! Κομψό και στιβαρό, αρωματικό και βελούδινο συνόδευσε στην εντέλεια τα εκπληκτικά αλλαντικά της MetaMeat, το γνωστό βοδινό καρπάτσιο με τη ρόκα και το άφταστο signature συκώτι του Base Grill.

Επόμενο στάδιο ένα νέο πιάτο του εστιατορίου, το απολαυστικό μεδούλι και κάπου εκεί αρχίσαμε να περνάμε στο επόμενο κρασί. Ανεβάσαμε στροφές με ένα εκπληκτικό -αν και όχι ιδιαίτερα γνωστό- Chateuneuf-du-Pape. Το Le Vieux Donjon 2019 -βαθμολογημένο με 96/100 από το Wine Spectator και 18,5/20 από La Revue du Vin de France- με αμπέλια που κατά το ένα τρίτο ξεπερνούν τα 100 χρόνια, διαθέτει απίστευτο γευστικό βάθος, δύναμη και φινέτσα! Με τα περισσότερα αμπέλια του να συνορεύουν με το διάσημο Chateau Rayas και 75% Grenache στο blendτου, το Le Vieux Donjon είναι ένα κρασί στιβαρό, γενναιόδωρο και πλούσιο που αποζητά ένα πλούσιο κρέας. 

Και βέβαια είμασταν στο κατάλληλο μέρος! Μετά από ένα εισαγωγικό back rib περάσαμε στο κύριο πιάτο: ένα «σπάνιο» steak, μια κοπή από το μπούτι του ζώου που μέσα στο ίδιο το steak προσφέρει τρεις-τέσσερις διαφορετικές υφές και γεύσεις! Προέλευση το Βαγιαδολίδ της Ισπανίας και μια έξοχη φάρμα που για να ψωνίσει κανείς από εκεί θέλει …βύσμα!

Στο σημείο αυτό να πω ότι οι δροσιστικές και αναζωογονητικές φυσαλίδες του ελληνικού γαστρονομικού νερού Δουμπιά ήταν πιο πολύτιμες και χρήσιμες από ποτέ καθώς το δείπνο εξελισσόταν σε μια αληθινή γιορτή της κρεατολαγνείας! Με όλη την ομάδα του Base Grill παρούσα τα πάντα κύλησαν ομαλά, ο δε χώρος θυμίζει εντυπωσιακά το εστιατόριο του Περιστερίου σε μια ακόμη πιο φροντισμένη και φωτεινή εκδοχή.

Λίγο πριν ολοκληρώσουμε το φαγητό και όσο ακόμη μπορούσα να ακουστώ κάναμε και μια κλήρωση – προσφορά της Dell Technologies-που χάρισε σε έντεκα από τους παρευρισκόμενους από ένα ασύρματο πληκτρολόγιο & ποντίκι!

Η βραδιά ολοκληρώθηκε λίγο αργότερα από τις 1.30 το πρωί και ανανεώσαμε το ραντεβού μας για το εορταστικό, pre-Christmas event στο Gorlomi την ερχόμενη Δευτέρα.

*Φωτογραφίες Panos Smirniotis