Το fine-dining alter-ego των Δέκα Τραπεζιών: the event

19 Φεβρουαρίου 2023
Πάνος Δεληγιάννης

 

Εντυπώσεις και φωτογραφίες από ένα …διονυσιακό cigar-dinner στο νέο και γευστικότατο εγχείρημα Ananias Rotisserie, με την υπογραφή του σεφ Ηλία Σκουλά στην κουζίνα.

Μια μέρα πριν του Αγίου Βαλεντίνου και τρεις πριν την Τσικνοπέμπτη αποφασίσαμε να το …τσικνίσουμε αλλιώτικα και με μια δόση χιούμορ! Επιλέξαμε το ολοκαίνουργιο Ananias Rotisserie, ένα διαφορετικό και πολύ ενδιαφέρον εστιατόριο για κρέας που άνοιξε στο Μαρούσι και στηρίζεται στη γαλλική Rotisserie.

Επιλέξαμε ένα πληθωρικό μενού με κάποια από τα απολαυστικότερα πιάτα του. Δίπλα τους βάλαμε τρία πολύ καλά ελληνικά κρασιά που δύσκολα συναντάμε. Στο κλείσιμο, θυμηθήκαμε το ..ice-cream soda με βάση ένα φανταστικό καϊμάκι από τη φημισμένη Μασκωτίτσα της Μυτιλήνης. Στην συνέχεια ένας απολαυστικός γλυκόπιοτος single estate espresso Taf από την Entre Volcanes στη Γουταμέλα, ένα εξαιρετικό malt whisky από ένα από τα τελευταία ανεξάρτητα αποστακτήρια της Σκωτίας: το Glenfarclas 15 YO, ένα από τα πιο χαρακτηριστικά sherried whiskies! Μαζί του ένα φανταστικό, custom made πούρο από την Κούβα σε διαστάσεις 132mm X 53 που ενθουσίασε και θα συζητηθεί πολύ…

Όπως πάντα, οι πρώτοι καλεσμένοι μας δεν κρατιόντουσαν και ξεκίνησαν να φτάνουν αρκετά πριν τις εννέα. Ευτυχώς, το θαυμάσιο Single Vineyard Ασύρτικο από το Οινοποιείο Βενετσάνου τους έκανε παρέα όσο έμπαιναν οι τελευταίες πινελιές στον χώρο και στην συνέχεια το κρασί συνόδευσε τη φημισμένη σαλάτα του Καίσαρα του Σκουλά, μαζί με ένα χειροποίητο λουκάνικο και την σαλάτα Ερμτάζ, μια απολαυστική εκδοχή της ρώσικης.

Ένα σπάνιο κρασίπου κράταγε θαυμάσια, η Νάουσα του Ταραλά από το μακρινό 2007 ήταν το ταίρι του επόμενου κύκλου: μοσχαρίσιοι κεφτέδες με σάλτσα ψητού και πουρέ και μπρουσκέτα με χοιρινό iberico στην parilla.Ενώ το ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά με τις φίνες φυσαλίδες ανέλαβε τη δύσκολη προσπάθεια να μας αναζωογονεί για να απολαύσουμε την πληθωρική συνέχεια και κορύφωση του δείπνου: τη Rotisserie!

Τα πούρα, κλασικά, είχαν ήδη ξεκινήσει να ανάβουν πριν τελειώσουμε το δείπνο αλλά βρήκαν το τέλειο pairingτους στο πλούσιο και στρογγυλό Glenfarclas 15yoπου βγήκε στο τέλος. Η βραδιά συνεχίστηκε μέχρι μετά τη μία το πρωί και δώσαμε ραντεβού στο επόμενο FNL event: ένα flash-back στα 80s, στο ιστορικό εστιατόριο Blue Pine, τη Δευτέρα 6 Μαρτίου. Βέβαια, πριν από αυτό, απόψε (Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου) λίγοι από εμάς θα ζήσουμε μια εμπειρία ζωής στο The Iconic Cigar-dinner!

*Φωτογραφίες Panos Smirniotis