Quantcast

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ 3o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ TASTE HALKIDIKI, Πεζόδρομος Πολυγύρου

17/8/2023

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε για 3η συνεχόμενη χρονιά το 3οΦεστιβαλ Γαστρονομίας Χαλκιδικής, TASTE HALKIDIKI FESTIVAL, στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, στο Δήμο Πολυγύρου, στη Χαλκιδική.  Η εκδήλωση αποτελεί μέρος των δράσεων TASTE HALKIDIKI, που στόχο έχουν την ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου της περιοχής και είναι μία πρωτοβουλία του προέδρου Γιάννη Κουφίδη και του Δ.Σ. του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής, η οποία ξεκίνησε το 2021.

Στον πεζόδρομο του Πολυγύρου, τοπικοί παραγωγοί ελιάς, ελαιόλαδου, μελιού, ζυμαρικών, κρασιών, μπίρας, αποσταγμάτων, ξηρών καρπών, μαύρου χοίρου, από όλη τη Χαλκιδική, παρουσίασαν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες, οι οποίοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν, να γευτούν, αλλά και να προμηθευτούν τους μοναδικούς θησαυρούς της Χαλκιδικής.

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της μαγειρικής, οι σεφ από τα καταξιωμένα εστιατόρια της περιοχής και τους συλλόγους γυναικών, ετοίμασαν ζωντανά γευστικές δημιουργίες βασισμένες σε τοπικές συνταγές και προϊόντα των εκθετών.  Τα πιάτα ήταν:

  • Παραδοσιακά Κλίκια, Εθελοντικός Όμιλος Γυναικών Κοινοτικής Ανάπτυξης Πολυγύρου
  • Κοτόπουλο με σταφύλι, Πηνελόπη Μανασσή, Έξι Βρύσες
  • Μυλοκόπι με πατάτες και σάλτσα bianco, Μπιλάλ Ντόκα, Οινομαγειρείο Μαριγούλα
  • Πολυγυρινό σφουγγάτο, Σύλλογος Συσπείρωσης και Ψυχαγωγίας Γυναικών Πολυγύρου
  • Μαύρος χοίρος με μαύρη ελιά και μανιτάρια, Γιάννης Αδαμιώτης, BrokenCup, που εκπροσώπησε και την Ένωση Επαγγελματιών Μαγειρικής Τέχνης Ελλάδος,
  • Κρέμα και παστέλι με τοπικά προϊόντα, Κυριακή Ανδρεάδη, Ζαχαροπλαστείο SweetGardenAndreadi

Στην εκδήλωση συμμετείχε πλήθος κόσμου από τον Πολύγυρο και τις γύρω περιοχές, αλλά και πολλοί επισκέπτες, που είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πεντανόστιμα πιάτα με τη βοήθεια των εθελοντριών του Συλλόγου Γυναικών Πολυγύρου, που στήριξαν την εκδήλωση.

Την ιδιαίτερη νότα της εκδήλωσης έδωσε η παρουσίαση των ζωντανών μαγειρικών επιδείξεων και των παραγωγών από τον γνωστό δημοσιογράφο και παρουσιαστή Κωστή Ζαφειράκη.

Χορηγοί της εκδήλωσης ήταν το Millennium Education Center, που με την τεχνογνωσία και το εξειδικευμένο προσωπικό του έκανε την αναμετάδοση της εκδήλωσης στο χώρο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και η Δουμπιά Α.Ε., που παρείχε τα νερά της διοργάνωσης.  Χορηγοί επικοινωνίας της εκδήλωση ήταν η ΕΡΤ3 και οι ραδιοφωνικοί σταθμοί FM 102 και 95,8.

Όπως με κάθε ευκαιρία τονίζει ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής κ. Γιάννης Κουφίδης, το TASTE HALKIDIKI αποτελεί πλέον σταθερή αναφορά για τη γαστρονομία όλης της Χαλκιδικής, καθώς μέσα από τις δράσεις του αναδεικνύονται περιοχές τουριστικές και μη, αναβιώνουν έθιμα, διευρύνεται η τουριστική σεζόν, συνδέεται ο πρωτογενής τομέας με τη μεταποίηση και τις υπηρεσίες του τουρισμού και ενισχύεται η οικονομική ανάπτυξη του τόπου.

Με το Taste Halkidiki Festival άνοιξαν οι Γευστικές και Μουσικές Διαδρομές του Δήμου Πολυγύρου, που ακολούθησαν τις επόμενες τρεις ημέρες με σημαντικά μουσικά σχήματα, όπως οι Stavento με την Ήβη Αδάμου, η Πέγκυ Ζήνα και η Γιώτα Νέγκα, αλλά και με την παρουσία παραγωγών προϊόντων, επιχειρηματιών της εστίασης και την ιδιαίτερα επιτυχημένη παρουσία των μελών του Εμπορικού Συλλόγου Πολυγύρου.

Με την παρουσία τους τίμησαν το Taste Halkidiki Festival ο βουλευτής Χαλκιδικής Ιωάννης Γιώργος, η Περιφερειακή Σύμβουλος Μέλα Κυριακίδου, ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Πολυγύρου Χρήστος Βορδός, ο Πρόεδρος της ΠΟΞ Γρηγόρης Τάσιος και φυσικά πλήθος επισκεπτών.  Από το Επιμελητήριο Χαλκιδικής συμμετείχε το μέλος Κορίνα Ζολλά.

Τη διοργάνωση της εκδήλωσης είχε η εταιρεία Chef Stories,  στρατηγικός συνεργάτης του Επιμελητηρίου Χαλκιδικής σε όλες τις δράσεις του Taste Halkidiki.