Ήταν να μην κάνουμε την αρχή, και μετά την επιτυχία του προηγούμενου event μας στο Salonika αλλά και του cigar-dinner στο Classico, όπως σας είχαμε υποσχεθεί, επιστρέψαμε στην Θεσσαλονίκη για ένα ακόμα FNL event.
Αυτή την φορά το ραντεβού μας δόθηκε στο Moldee, το καινούριο εστιατόριο του πολυβραβευμένου chef Βασίλη Μουρατίδη και του στενού συνεργάτη του και sous chef του Σοφοκλή Μαραγκουδάκη, με θέμα Champagne, Vodka and Eggs. Όπου βέβαια, όταν στο FNL λέμε αυγά εννοούμε κυρίως το χαβιάρι, το μπρικ, το αυγοτάραχο και όλα τα σχετικά.
Η σχετικά μικρή αίθουσα του Moldee περιόρισε τον αριθμό των ατόμων που μπορούσαν να συμμετάσχουν αρκετά, και έτσι με μεγάλη μας χαρά είδαμε και αυτό το event μας να γίνεται sold out πάρα πολύ γρήγορα, επιβεβαιώνοντας μας την αγάπη και το ενδιαφέρον σας και τον κοινό μας ενθουσιασμό για ευκαιρίες να ανταμώνουμε και να περνάμε όμορφα.
Έτσι, την Δευτέρα 14 Νοεμβρίου, στις 21:00 οι καλεσμένοι μας έφτασαν στην ώρα τους, έτοιμοι να ζήσουν και να απολαύσουν την γαστρονομική εμπειρία που είχαμε ετοιμάσει, και νομίζω πως συμφωνήσαμε όλοι ότι υπήρξε συναρπαστική! Τους υποδεχθήκαμε με ένα ποτήρι ροζέ σαμπάνια Pommery.
Ο Βασίλης Μουρατίδης, ο Σοφοκλής Μαραγκουδάκης και η ομάδα τους είχαν ετοιμάσει ένα μενού άψογα εκτελεσμένο, και το κάθε στάδιο συνδυάστηκε στην εντέλεια με την εκλεκτή σαμπάνια Pommery Brut και την εμβληματική βότκα Beluga που -στην κυριολεξία- έρρεαν άφθονες.
Οι εντυπώσεις κερδήθηκαν από το amuse bouche:Δυο λαχταριστοί κύλινδροι από τραγανή πατάτα με Gruyère και FFC Royal Ossetra caviar ο ένας & αυγοτάραχο Τρικαλινός ο άλλος που ταίριαξαν φανταστικά με παγωμένη Beluga.
Μια πυκνή σούπα κολοκύθας με miso, δεντρολίβανο και αχινό συνοδεύτηκε στην συνέχεια με τη φίνα Pommery Brut NV για να επιστρέψουμε στη Belugaμε το επόμενο πιάτο: μια πληθωρική δημιουργία που βασίζεται στο σιγομαγειρεμένο αβγό, το κρεμμύδι και τη γλυκόριζα μαζί με το εξαιρετικό Royal Ossetra caviar της Fine Foods Collection.
Επόμενοι σταθμοί, γευστικότατα ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, γαρίδες και το κορυφαίο χαβιάρι Beluga της Caviar House Beluga caviar και ο έξοχα μαγειρεμένος μπακαλιάρος με μια σος λεμόνι-σαμπάνια μαζί με αβγά πέστροφας, που συνδυάστηκαν και τα δύο με τις εκλεκτές φυσαλίδες και το φίνο άρωμα της σαμπάνιας Pommery Brut NV.
Μια πυκνή σούπα κολοκύθας με miso, δεντρολίβανο και αχινό συνοδεύτηκε στην συνέχεια με τη φίνα Pommery Brut NV για να επιστρέψουμε στη Belugaμε το επόμενο πιάτο: μια πληθωρική δημιουργία που βασίζεται στο σιγομαγειρεμένο αβγό, το κρεμμύδι και τη γλυκόριζα μαζί με το εξαιρετικό Royal Ossetra caviar της Fine Foods Collection.
Επόμενοι σταθμοί, γευστικότατα ραβιόλι με κατσικίσιο τυρί, γαρίδες και το κορυφαίο χαβιάρι Beluga της Caviar House Beluga caviar και ο έξοχα μαγειρεμένος μπακαλιάρος με μια σος λεμόνι-σαμπάνια μαζί με αβγά πέστροφας, που συνδυάστηκαν και τα δύο με τις εκλεκτές φυσαλίδες και το φίνο άρωμα της σαμπάνιας Pommery Brut NV.
Σε όλη τη διάρκεια του δείπνου, όπως πάντα, το ελληνικό γαστρονομικό νερό Δουμπιά αναζωογονούσε τον ουρανίσκο μας με τις δροσιστικές φυσαλίδες του και μας προετοίμαζε για το κάθε στάδιο. Το υπέρκομψο επιδόρπιο με μαρέγκα, λεμόνι και γιαούρτι ενθουσίασε τους πάντες, ενώ στο κλείσιμο είχαμε μια σειρά από εξαιρετικά mignardises μαζί με τον κορυφαίο εσπρέσο τηςTaf Yirgacheffe To-La από την Αιθιοπία.
Ευχαριστούμε πολύ όλους όσους ήρθατε και μοιραστήκατε αυτή την #FNLexperience μαζί μας, όπως και τους χορηγούς μας, και όλους τους υπόλοιπους συντελεστές της βραδιάς.
Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για τις πρώτες εβδομάδες του 2023 και, μέχρι τότε, σας ευχόμαστε να είστε γεροί, και να περνάτε όμορφα.
*Φωτογραφίες Studio Dimitris Andritsos